30 dagen Eenvoudig ruil- en retourbeleid

Wij bieden u dertig dagen eenvoudig ruil- en retourbeleid; als u iets mis vindt met onze producten, kunt u contact met ons opnemen via e-mail, WhatsApp of livechat. Houd er rekening mee dat wanneer u onze producten binnen 7 dagen ontvangt, u ons altijd kunt bereiken. Onze klantenservicemedewerker zal uw probleem oplossen om u tevreden te stellen of het product terug te betalen of om te ruilen. Na zeven (7) dagen wordt er niet meer geretourneerd, geruild of terugbetaald. U moet binnen 7 dagen contact met ons opnemen, samen met een foto/foto om uw probleem onder de aandacht te brengen, zodat u binnen 30 dagen vermaakt kunt worden.

Dit restitutiebeleid is van toepassing wanneer:

Er zal door de koper niets aan de producten worden veranderd.
De koper zal geen tags verwijderen.
Als het product in goede staat is, ongebruikt en in de originele vorm door ons naar u is verzonden.
Als de klacht over het product door ons is gedaan, zullen we naar uw tevredenheid terugbetalen of omruilen.


Het restitutiebeleid is niet van toepassing wanneer:

Als je één artikel in twee verschillende maten bestelt, komt het niet in aanmerking voor restitutie omdat klanten hier misbruik van maken.
Je hebt je kijk op iets veranderd.
Je hebt per ongeluk iets gekocht.
U heeft de 30 dagen overschreden.
Je verandert van gedachten.


TERUGSTUURBELEID

Laat ons zo snel mogelijk de afbeeldingen van het geleverde product per e-mail, Whatsapp of Live Chat verzenden en maak duidelijk uw bezorgdheid kenbaar die u ziet in het product van degene die het tijdens de aankoop heeft gezien. Wanneer we het product onderzoeken en bevestigen, nemen we contact met u op om het terug te sturen voor een volledige terugbetaling, en de koper is aansprakelijk voor het betalen van de verzendkosten en eerdere verzendkosten die we hebben betaald, omdat we onze klanten gratis verzending aanbieden, maar het is niet gratis voor ons.

Exchange-beleid

Als je het artikel wilt ruilen voor een andere maat, bieden we ze gratis een ander artikel aan (nieuwe maat), maar hij zal alleen de verzendkosten betalen die afhankelijk zijn van het gewicht en de maat van het artikel.

RMA-nummer (Return Material Authorization).

Als we de retourzending van uw pak bevestigen, geven we u het RMA-nummer om het op de leveringsdoos te plakken en naar ons magazijn te verzenden.

Douanerechten

Elk land verschilt in douanerechten, wet- en regelgeving. Voor het gemak van de koper markeren we al onze zendingen als gratis verzending en sturen we het als een geschenk om de koper te helpen niet te lijden onder het betalen van verschillende douanerechten. Alle zendingen of items die we verzenden, brengen de zending dienovereenkomstig in rekening.
let op: het artikel is niet gratis, noch de verzending van het pakket. In het geval dat de staat douanerechten op het pakket in rekening brengt, is de koper aansprakelijk voor het betalen van alle rechten, niet de verkoper.